30 Ağustos 2010

Biftek

Biftek

Ağızda dağılan, yumuşacık ve bir o kadar da lezzetli biftek tarifi ile yeniden merhabaaaa :))) Izgara ya da salçalı biftekten sıkıldıysanız, bir de böyle deneyin derim. Nasıl yapsam diye düşünürken ortaya bu tarif çıktı ve deneyenlerden tam not aldı.

Kasabınızdan biftekleri dövmesini istemeyi unutmayın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.


MALZEMELER:
4 parça biftek
1 büyük soğan
2 büyük domates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Sıcak su

YAPILIŞI:
  • Derin bir tencerede robotton geçirdiğiniz ya da küçük küçük doğradığınız soğanları ve 2 diş dövülmüş sarımsağı, 2 kaşık sıvıyağda soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
  • Soğanlar piştikten sonra rendelenmiş domatesleri ekleyin. Domatesler de pişince 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip biraz daha çevirin.
  • Bifteklerin iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. Ayrı bir tavada 2 kaşık sıvıyağda biftekleri kızartın. Yanmamaları için dikkat edin.
  • Kızarttığınız biftekleri domatesli sos hazırladığımız tencereye alın. Bifteklerin üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın.
  • Su azalmaya başlayınca birkaç dakika ara ile biftekleri ters çevirin.Böylece bifteklerin her iki tarafı da eşit pişecek.
  • Biftekler suyunu çekene kadar bu şekilde pişirdikten sonra, tenceredeki su iyice azalınca tencerenin kapağı açık şekilde bifteklerin her iki tarafını kalan sos içinde biraz daha kızartın. 
  • Yanında püre ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder