21 Ekim 2010

İyi ki doğdum ben :)

Aslında bu yazıyı dün hazırlamıştım ama Blogger bakım çalışması yüzünden fotoğraf ekleme imkanını bugün verdi. Geçen akşam, yani ayın 19'unda tüm aile annemlerde toplandık. Tüm evlatlarının, damatlarının ve torununun yanlarında olmasından dolayı annem ve babamın mutluluğuna diyecek yoktu, tabii bizim de. Amaç bendenizin doğum gününü kutlamak idi :) Her yeni yaşın verdiği mutluluk ve heyecan için, sevdiklerimle geçirdiğim ve geçireceğim her yeni yıl için ve bana böyle bir aile verdiği için Allah'a binlerce kez şükrediyorum. İşte bu yüzden, iyi ki doğmuşum ben :)

Ben ve ablam hazırladığımız yemekleri alıp annemlere gittiğimizde anladık ki, yine en çok yorulan annem olmuş :) Ne yazık ki herkes yaptıklarını bir güzel servise hazırlayıp, hemen yemeğe geçtiğimiz için fotoğraf çekmeyi unuttuk. Bir sonraki yazımda vereceğim fırında tavuk tarifinde yayınlayacağım fotoğraf ise, evden çıkmadan önce her ihtimale karşı çektiğim tek fotoğraf olacak. Yine de fikir vermesi açısından menümüzdekileri sıralamak gerekirse:

  • Benim hazırladığım fırında patates ve tavuk, çikolatalı pasta
  • Annemin hazırladığı sade pirinç pilavı, zeytinyağlı biber dolması, zeytinyağlı barbunya, patlıcan salatası
  • Ablamın hazırladığı rus salatası, kısır, mevsim salatası ve peynirli börek

Terzi kendi söküğünü dikemezmiş derler ya, kendi doğum günü pastamı hazır almak yerine acele ile ben yapayım deyince, sipariş üzerine hazırladığım butik pastalar yerine, çikolatalı pandispanya, çikolatalı krema ve bol antep fıstığından oluşan bir pasta hazırlayıverdim :) İnşallah en yakın zamanda bu pastanın tarifini de vereceğim, yabancı bir kaynaktan hazırladığım pasta çikolata severler için eşsiz bir lezzet, booool kakaolu :)

Pastam

7 yorum:

  1. İyi ki doğmusun Esracım :) sağlıkla,umutla,mutlulukla sevdiklerinle nice yaşlara ulaşmanı diliyorum..
    Anneler hep en yorulan,en düşünen,en seven oluyorlar..Allah onların eksikliğini göstermesin..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Zeliha'cığım güzel dileklerin için çok çok teşekkür ederim. Amin canım, Allah baştacımız analarımızın eksikliğini göstermesin. Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  3. Mutlu, umutlu, sağlık dolu nice yaşlara... İyi ki doğdun...

    YanıtlaSil
  4. Dogum günün kutlu olsun. Pastanin tarifini bekliyoruz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Her ikinize de cok tesekkur ederim sevgili Aysel ve Nesrin.

    YanıtlaSil
  6. Yeni yaşınızın size sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Sevdikleriniz hep yanınızda olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. canım doğumgünün kutlu olsun.

    YanıtlaSil