6 Ekim 2010

Knorr Fırında Tavuk Çeşnisi ile Tavuk Baget

Tavuk baget

Knorr'u bir kez daha tebrik ederim! Hem böylesi bir lezzet yarattıkları, hem de reklamlardan etkilenmeyen biri olarak, beni bile etkileyip bu ürünü kullanmama ve bu yemeği yapmama sebep oldukları için :)

Knorr Fırında Baharatlı Tavuk Çeşnisi, üç farklı karışım olarak hazırlanmış:

Baharatlı ve Sarımsaklı
Dağ Kekikli ve Susamlı
Mangal Lezzeti

Ben Baharatlı ve Sarımsaklı olanı denedim. Bool baharatlı lezzetleri seviyorsanız, denemenizi tavsiye ederim. Paketin arkasında hazırlama önerisi bulunduğundan, burada tekrar etmek istemiyorum. Hazırlaması inanılmaz kolay ve kısa sürüyor, fırında ise 45 - 55 dakika arasında 200 derecede pişiriyorsunuz. Sonuç, tıpkı reklamlarında dile getirdikleri gibi yumuşacık, ağızda dağılan tavuk bagetleriniz oluyor.

Paketin arkasında bulunmayan birkaç tavsiye de benden:
  • Tavuklarınız piştikten sonra fırın poşetinden çıkarıp, içindeki sosuyla beraber fırın tepsisine yayıp, üstlerinin biraz daha kızarmasını sağlayın. Böylece derilerinin yumuşak değil, çıtır çıtır kızardığı bagetler elde edebilirsiniz.
  • Bu soslarla sadece tavuk baget değil, kanat gibi diğer tavuk parçalarını da pişirmeyi denemek lazım.
  • İlk denemem aceleye geldiğinden uygulamadığım bir şey daha: Tavuklarınızı fırın poşetine yerleştirdikten sonra aynı poşetin içine patates, havuç gibi arzu ettiğiniz sebzeleri de ekleyebilirsiniz. Böylece hem tavuklarınızın yanında ikram edebileceğiniz garnitürünüz hazır olur, hem de sebzeleri aynı sos içinde pişireceğinizden, sebzelere daha da lezzet katmış olursunuz.

Knorr

Not: Yukarıda görmüş olduğunuz fotoğraftaki arka plan Knorr'un kendi websitesidir. Ürün resimleri de yine Knorr'un sitesinden alınıp Photoshop'ta biraraya getirilmiştir.

7 yorum:

  1. Çok güzel olmuş..Ellerine sağlık,ben de kullanmıyorum normalde ama,bu görüntüden sonra en yakın markete uğramam kaçınılmaz olucak sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Dün akşam annemin pişirdiği tavuğu yerken aklıma geldi bu blogda karışımlardan söz etmek. Ama şimdiye kadar hiç yemek tarifi yazmadığım için tuhaf kaçar mı diye düşündüm. Baharatlı ve sarımsaklı olana bayıldık ailecek, sırada susamlı dağ kekikli olan var. Kanatla yapmayı düşünüyorum. Gerçekten başarılı bir ürün. Maggi'ninkini denedim ama sevmedik hiç.

    YanıtlaSil
  3. Zeliha'cığım, gerçekten değişik ve leziz bir tat, denemeni tavsiye ederim.

    Misketlimonu, diğer çeşitleri denediğinde izlenimlerini bizimle paylaşır mısın lütfen?

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor. Ellerinize saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. knorun bütün ürünlerini severim ellerine sağlık nefis olmuş

    YanıtlaSil
  6. Esra, geçenlerde kanatla denedim susamlı-dağkekikli olanı ama beğenmedim ben. Kesinlikle baharatlı-sarımsaklı olan diyorum. Mangal lezzeti var sırada bakalım o nasıl olacak :)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Misketlimonu, denemelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Susamlı - dağkekikli olanı gerçekten merak ediyordum ama nedense elim gitmemişti ona alışveriş yaparken. Mangal lezzeti haberlerini bekliyorum :)

    YanıtlaSil