2 Kasım 2010

Maydanoz

Maydanoz

Maydonuzu çokca alıp da buna rağmen sık sık kullanmıyorsanız, yemeklerinizde kullanımı kolay, çabuk bozulan maydanozu kurtarmanın kendimce bir yöntemini paylaşmak istedim. Hali hazırda birçoğunuzun kullandığı bir yöntem olabilir ama bilmeyenler için de yazmış olalım.

Maydanozu alır almaz güzelce yıkayıp kurutuyorum. Kurutma işlemi için son zamanlarda hepimizin kurtarıcısı olan şu plastik, kapağında çevirme kolu olan sebze kurutucularından yararlanabilirsiniz. Maydanozlar iyice kuruduktan sonra küçük küçük kıyıp, kapaklı bir plastik kaba koyuyorum. Sonra da buzluğa... Bu yöntemle yapılan maydanozları salata, kısır gibi maydanozların taze kullanılması gereken yerlerde kullanamayacağınız aklınızda tutun. Çünkü buzluktan çıkardığınız maydanozlar kısa sürede haşlanmış gibi yumuşuyorlar. Bu yöntemle hazırladığınız maydanozları köfte, çorba gibi; yemeği hazırlarken ya da pişirme aşamasında maydanoz eklediğiniz her türlü yemekte kullanabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Yıkamadan fazla olan sap kısımlarını ayıklayıp bir kavonoza koyuyor ağzına kapağını kapatmadan önce ağız kısmına peçete kapatıp (katlanmış şekilde), kavonozu ters çevirip buzdolabına koyuyorum. Yaklaşık 10 gün hiç bir şey olmuyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil