27 Ağustos 2010

Domates Soslu Makarna

Domates Soslu Makarna

İtalya'ya gitmek istiyorummmmmmmm :( Hatta eşimle uzun süredir hayalini kurduğumuz halde, şartlar bir türlü bu planı gerçekleştirmemize olanak sağlamadı. Ya eşim işi dolayısı ile yaşadığı yoğunluktan kurtulamadı ya da araya hep "bu daha acil" dediğimiz sorunlar girdi. İnşallah birgün gidersek söz veriyorum, fotoğrafları büyüüük bir zevkle paylaşacağım :))

Peki neden İtalya'dan bahsettim? Şöyle anlatayım; samimi arkadaşımız Alex haftanın yaklaşık 3 gecesi, akşam yemeklerinde bizimledir. Bu gezgin arkadaşımız Türk mutfağını çok çok sever ve her fırsatta "Bana ne zaman bu yemekleri yapmayı öğreteceksinnnn" der :) Ben de ona "Bir Türk gibi yemek pişirebilmek istiyorsan önce Türkçe öğren, bu tarifleri sana İngilizce verdiğimde aynı tadı yakalayamazsın" deyip kızdırırım :)) Bu makarnayı yaptığım bir akşam Alex yine bizdeydi. Aylar önce tatile Floransa'ya giden bu sevgili arkadaşımız, sanki benim İtalya hayallerimi bilmezmiş gibi, makarnanın tadına bakar bakmaz, "aaaa bu Floransada yediğim makarna ile aynıııııı!!!" demezmi! O anda İtalyan mutfağının meşhur makarnalarının tadını yakalamış olmanın sevincini mi yaşayayım, yoksa Alex'i gözüme sokarcasına Floransa'dan bahsettiği için oracıkta boğayım mı bilemedim :))

Aslına bakarsanız yapılan bir araştırmaya göre İtalyan'ların atalarının Etrüskler olduğu kanıtlanmışken, bizim onlar gibi değil, onların bizler gibi yemek yaptığına inanmak daha bir mutluluk verici olabilir :) Zaten her hareketleri, ellerini kollarını sallayarak ve yüksek sesle konuşmaları, aile kavramına düşkünlükleri, damak zevkleri, fiziki görünüşleri vs vs ile Türklere benzetmişimdir hep İtalyanları :) Bu tarifi de çoğunuzun zaten bildiğinden, hali hazırda yaptığınızdan eminim. Ben sırf, İtalyanlar ile benzer olan bir yönümüzü daha anlatmak için yazıyorum bu tarifi zaten :))


MALZEMELER:
Yarım paket makarna (Dilediğiniz şekilde)
Haşlamak için su
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 büyük domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, maydonoz
Zeytinyağı (Dilerseniz sıvıyağ da kullanabilirsiniz)


YAPILIŞI:
  • Makarnayı bol tuzlu ve birkaç damla sıvıyağ kattığınız suda haşlayın.
  • Makarnanın haşlama suyundan biraz ayırmamız gerekecek. Bunun için haşlanan makarnaları süzgece dökmeden önce süzgecinizin altına bir küçük kase koyun ve makarnaları süzün.
  • Makarnaları 2-3 kaşık sıvıyağ / zeytinyağı / margarin, hangisini tercih ediyorsanız, biraz da tuz ekleyip iyice karıştırın ve 2-3 dakika çevirdikten sonra tencerenin altını kapatın.
  • Küçük bir tencerede küçük küçük doğradığınız soğan ve ezilmiş sarımsakları biraz zeytinyağında kavurun.
  • Üzerine kabuklarını soyup robottan geçirdiğiniz ya da rendelediğiniz domatesleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp birkaç dakika domateslerin pişmesini sağlayın.
  • Domatesler piştikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Üzerine ayırdığınız haşlama suyundan dökün. Suyu eklerken, sosun çok sıvı olmamasına dikkat edin. Amacımız biraz akışkan bir sos elde etmek.
  • Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra 5-6 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra ince ince kıydığınız maydonozları ekleyin. Bu aşamada isterseniz kekik, fesleğen ya da biberiye de kullanabilirsiniz.
  • Servis tabağına önce makarnanızı, üstüne de sosunuzu ekleyip sıcak olarak servis yapın.

5 yorum:

  1. Herkesin bir hayali var :)
    inşallah en kısa zamanda gidersiniz canım ama fazla ertelemeyin derim hayat çok kısa işler asla bitmez bizi bitirirler ....
    Makarnanda çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım ama bence isterseniz değilde mutlaka zeytinyağı olmalı :))
    işin sırrı orda ayrıca sarmısakta tabi........

    YanıtlaSil
  2. Bol sarımsaklı ve de zeytinyağlı. Bir de üstüne bolca peynirle. Hiç dayanamam:))
    Ellerinize sağlık olsun, sevgiler.
    En kısa zamanda da İtalya'ya gitmeniz dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Yildiz ve Dokuzuncubulut, yorumlariniz icin tesekkur ederim, insallah benim icin dilekleriniz gerceklesir. ikinize de sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Hayallerinize kavuşursunuz inşallah. Makarnada güzel görünüyor ellerinize sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Tesekkur ederim sevgili evatolyesi, sevgiler :)

    YanıtlaSil