17 Ağustos 2010

Kabak Yemeyen Eş'e Kabak Yediren Salata - Yoğurtlu Kabak Salatası :)

Kabak Salatasi

Eşim kabağı sevmiyor, yemiyor, hatta mümkünse ismini dahi duymak istemiyor. Bu cümleyi okurken bazılarınızın "ay benimki deeeee" dediğini duyar gibiyim :) Damat kayınpeder toprağından olur derler ya, babacığım da hiç sevmez kabağı. Ne mutlu ablama! Eniştem açısından böyle bir derdi yok.

Bu tarif sevgili teyzemden. Buradan ona bir kez daha teşekkürü bir borç bilirim efem :) Teyzeciğim, Allah senden razı olsun, sayende birisine kabak yedirebiliyorum artık :))

MALZEMELER:
2 kabak
1 küçük patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber, üzerini süslemek için maydanoz (Ben bu seferlik kullanmadım, evde kalmamış :)

YAPILIŞI:
  • Kabaklarla patatesi soyup iyice yıkadıktan sonra, çok kalın olmayacak şekilde doğrayıp küçük bir tencerede, üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlayın.
  • Sebzeler iyice yumuşayınca süzgece alıp suyunun iyice salınmasını sağlayın. Suları süzüldükten sonra bir kabın içine alıp sebzeleri ezin, isterseniz benim yaptığım gibi patates ezici kullanabilirsiniz.
  • Küçük bir tencerede, - bulaşık çıkarmaya gerek yok, sebzeleri haşladığınız tencereyi şöyle bir çalkalayıp onu da kullanabilirsiniz :) - 2 yemek kaşığı sıvı yağda 1 yemek kaşığı unu, unun kokusu çıkıp, rengi değişene kadar çevirin. Aman dikkat, unu kavurmayacağız, yanmamasına dikkat edin.
  • Üzerine ezdiğiniz sebzeleri ekleyin. Unun sebzelere tam olarak karışması için sebzeleri iyice karıştırın. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra (sürekli karıştırmazsanız dibi tutar) üzerine dilediğiniz kadar tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın.
  • Soğuması için bir kaba alın. Bu arada sizde yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsakları karıştırıp sosunuzu hazırlayın. Dilerseniz yoğurtlu karışımın içine de bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.
  • Ilıyan kabaklara 2 kaşık yoğurttan ekleyip iyice karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine kalan yoğurdu yayın. Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz ya da karışımın içine dereotu ekleyebilirsiniz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

6 yorum:

  1. hooossgeellddinnn :) hadi bakalim ilk yorumda benden olsun.. blogun cumle blog dunyasina hayirli ugurlu olsun!

    YanıtlaSil
  2. Aminnnnn Yasemin'cim canımmm, teşekkür ederimmm :)

    YanıtlaSil
  3. ŞİMDİYE KADAR KABAKLARI HEP SOĞANLA KAVURDUM HAŞLAYARAK DENEMEMİŞTİM BU DA GÜZELMİŞ ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  4. Tesekkür ederim Hande, böylesi de lezzetli olduğu kadar hafif de oluyor, denemeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. Sevdiğim salatalardandır kabak. Ellerine sağlık. Hoş geldin.
    Hülya

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Hülya, hoşbulduk.

    YanıtlaSil