22 Ağustos 2010

Kremalı Curry'li Tavuk

Kremali Tavuk

Kremalı yemekleri çok seviyorum. Hele ki içine curry giriyorsa. Yanında pilav ya da patates püresi ile servis yapabileceğiniz bu yemeğin hem yapılışı çok kolay hem de kısa sürede hazırlanabiliyor, yani yapanı çok da uğraştırmayan bir yemek :) Ama lezzeti, ah o lezzetiiii :) Eşime göre restorantlarda yiyebileceğiniz bir yemek. Lezzetini bu kadar övmüşken hemen tarife geçelim.

MALZEMELER:
3 - 4 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı sıcak su
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı curry baharatı
1 tutam kekik
2 çay kaşığı tuz
1 küçük paket krema (kremasının bol olmasını isterseniz 1,5 - 2 paket kullanabilirsiniz)
2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:
  • Tavuk göğüsleri yıkayıp kuşbaşı doğrayın. Tencereye alıp kendi suyunu salıp, tekrar çekene kadar pişirin. Kendi suyunu saldıktan sonra 1 çay bardağı sıcak suyu da ekleyip, tekrar bu suyu çekene kadar pişirin.
  • Kuşbaşı tavuklar suyunu çektikten sonra curry'i ekleyip birkaç dakika kavurun. Kavurduğunuz tavukları ayrı bir tabağa alın.
  • Aynı tencereye yağı, küçük küçük doğradığınız soğanı ve dövülmüş sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
  • Soğanlar piştikten sonra önceden hazırladığınız tavukları ekleyip iyice karıştırın. Üzerine kremayı döküp, yine iyice karıştırdıktan sonra tuzunu da ekleyin ve 5 - 6 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
  • Yemeğe kekiği serpip sevis yapabilirsiniz.
Not: Kekiği yemeğin pişme aşamasında koyarsanız yemeğe acı bir tat katar. Bu yüzden servisten hemen önce ekliyoruz.

2 yorum:

  1. kremalı yiyecekleri çok beğenerek yiyiyorum ve sunumuda çok hoş oluyor ellerinize sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil