13 Eylül 2010

Baharatlı Patates

Baharatli Patates

Çocukluğumdan beri patatesin her halini çok seviyorum. Kızartması, püresi derken bir de bu baharatlı patatesler var ya, hmmm yeme de yanında yat buna denir işte :)) Yapılışı çok kolay ve her türlü et, tavuk ve balık yemeğinin yanına çok çok yakışıyor. Bu tarifi direk fırında yapanlar da var ama ben patatesleri önce biraz tavuk suyunda haşlamayı tercih ediyorum. Bu, patateslere inanılmaz bir lezzet katıyor. Tavuk suyunuz yoksa haşlama suyuna tavuk bulyon da ekleyebilirsiniz. Baharatlar tamamen sizin damak zevkinize kalmış, dilediğiniz tüm bahartları kullanabilirsiniz.


MALZEMELER:
6-7 tane orta boy patates
Tavuk suyu (yoksa Tavuk Bulyon)
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ya da zeytinyağı
Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, fesleğen, biberiye

YAPILIŞI:
  • Patesleri soyup iyice yıkadıktan sonra, patateslerin boyuna göre 4'e ya da 8'e bölüp tavuk suyu ya da tavuk bulyon eklediğiniz suda, patetesler biraz yumuşayana kadar haşlayın. Patatesler çok yumuşayana kadar haşlamamanız lazım yoksa baharatlarla karıştırırken dağılır.
  • Patatesleri süzgeçe aldıktan sonra 5-10 dakika kadar eliniz yanmayacak kadar soğuması için bekleyin ve bu sürenin sonunda derin bir kaba alın.
  • Patateslerin üzerine yağı ve baharatları ekleyip elinizle güzelce harmanlayın. Tüm baharatların patateslere iyice karışması lazım.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serip patatesleri tepsiye boşaltıp, güzelce yayın. Patateslerin fırında eşit şekilde kızarması için patateslerin arasında biraz boşluk bırakın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında patatesler kızarana kadar pişirin.

4 yorum:

  1. Patatesin her halini ben de severek tüketirim... Ama bu yöntemle hiç denemedim. Yani önce hafif haşlayıp sonra fırınlamak yöntemini... Aslında fırında pişme süresi kısalmış oluyor böylelikle... Bir dahaki sefere bu yöntemi denerim... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık patatesler harika olmuş...
    aramıza hoşgeldin...

    YanıtlaSil
  3. Aysel'cim hele ki patatesleri tavuk suyunda haslarsan inanilmaz lezzetli olduklarini goreceksin, sevgiler arkadasim...

    Lezzet sarayi, hosbulduk, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Esracım
    öncelikle güzel dileklerin için çok teşekkür ederim....
    Geçmiş bayramınıda kutlar baharatlı pateslerinide alıp kaçarım :))
    ellerine sağlık canım nefis görünüyor.......

    YanıtlaSil