28 Kasım 2010

Kremalı ve Yengeç Surimi'li Makarna

Pasta with cream and crub sticks

Bu ne kadar yesem de tadına doyamadığım makarnanın tarifini çok daha iyi bir fotoğraf ile beraber vermek isterdim ama yemekten geriye kalan sadece bu acele ile çekilmiş fotoğraf oldu. Krema, yengeç surimi (crab sticks) ve sarımsak eşliğinde tadına doyulmaz bir lezzet, özellikle deniz ürünleri sevenler için ideal.


MALZEMELER:
1 paket yengeç surimi
2 küçük paket krema
Yarım paketten biraz fazla makarna
3 diş dövülmüş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik (dilediğiniz baharatlar)

YAPILIŞI:
  • Makarnayı tuzlu suda herzaman haşladığınız gibi haşlayın ve süzüp soğuk sudan geçirin.
  • Tencereye sıvı yağı ve sarımsakları ekleyip, sarımsaklar biraz piştikten hemen sonra kremayı ekleyin.
  • Krema ısınınca ortadan ikiye böldüğünüz yengeç surimileri ve bahartaları ekleyin.
  • Yengeç surimiler çok kısa sürede pişer, dağılmamaları için sadece 2-3 dakika kadar orta ateşte krema ile pişirdikten sonra haşladığınız makarnayı ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra yemeğiniz servise hazır.

1 yorum:

  1. Blogcuların en büyük sıkıntısı fotoğraf çekmek:)
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil