22 Kasım 2010

Patatesli Börek

Patatesli borek

İster kahvaltıda ister akşamüstü çayı yanında servis edilsin... Bu börekleri çayın yanında özellikle çıtır çıtır, sıcakken yemenin zevki bir başka oluyor. Üstelik hazırlaması, yemesi kadar kolay oluyor :)


MALZEMELER:
3 adet yufka
3-4 adet haşlanmış patetes
1 orta boy soğan
2-3 kaşık rendelenmiş peynir (Beyaz peynir, hellim peyniri ya da kaşar gibi dilediğiniz bir peynir çeşidi)
Tuz, karabiber
3-4 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
Çörek otu ve/veya susam
Sıvı yağ

YAPILIŞI:
  • Önce haşlanmış patatesleri iyice ezip içine rendelenmiş peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Küçük bir tavada yemeklik doğradığınız soğanı az sıvı yağda kavurun. Soğanlar kavrulunca patateslere ekleyip iyice karıştırın.
  • Her bir yufkayı yarım ay şeklinde ikiye bölün (Sosyete mantısında yaptığımız gibi). Hazırladığınız yufkanın düz kısmı yukarı doğru bakacak şekilde tezgaha yerleştirin.
  • Küçük bir kapta yoğurt, biraz sıvı yağ ve yoğurdun akışkan olması için biraz su ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız bu karışımı yufkanın her yanına sürün.
  • Yufkadan 4 adet üçgen kesin.
  • Hazırladığınız üçgen yufkaların geniş kenarlarına bir iki çatal patatesli harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarın. 
  • Tüm börekleri hafif yağladığınız fırın tepsisine dizip üzerlerine çırpılmış bir yumurta sarısı sürün. Bireklerin üstüne çörek otu, susam serpiştirip 180 derece önceden ısıtılmış fırında börekler kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder