22 Kasım 2010

İki renkli sütlü irmik tatlısı

Sutlu irmik tatlisi

Sadece hazırlaması çok kolay olduğundan değil, hafif olmasından dolayı da bu tatlıyı çok seviyorum. Sık sık yaptığım için de artık evde bu tatlıyı yiyen tek kişi olma konusunda emin adımlarla ilerliyorum :))

MALZEMELER:
1 litre süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao


YAPILIŞI:
  • Derin bir tencereye kakao hariç tüm malzemeyi koyup, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. 
  • Tatlıyı koyacağınız kabın tabanını hafif ıslatıp fazla surunu süzdükten sonra hazırladığınız tatlının yarısını bu kaba dökün.
  • Tencerede kalan tatlıya küçük bir süzgeçten geçirerek kakaoyu ekleyin ve iyi karıştırın.
  • Kakaolu karışımı da kaba döktüğünüz diğer tatlının üstüne döküp düzgünce yayın ve soğuması için tezgah üstünde bekletin.
  • Tatlı iyice ılıdıktan sonra buzdolabına koyup, 1-2 saat sonra servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Gercekten cok hos gözüküyor..Kakaolu yapma fikride güzelmis...

    YanıtlaSil