Her nekadar evdeki fırında yapılan Patlıcan Kebabı aslının yerini tutmasa da, kendi damak zevkimize göre orjinalinden birkaç değişiklik yaparak hazırladığım bu yemeği çok sık ve severek yiyoruz. Tarifi okuduktan sonra "Patlıcan kebabı böyle olmaz" diyecek olanlar için şimdiden küçük bir hatırlatma yapayım :) Evet, duyduğum kadarı ile orjinalinde kıymaya sadece tuz ve karabiber koyulurmuş. Ama yukarıda da bahsettiğim gibi bu bizim ailenin damak zevkine göre biraz değiştirilmiş bir tarif. Ayrıca bu yemeğe patlıcan kebabı diyenler kadar, patlıcan dizme diyenler de varmış.
MALZEMELER:
250 gr köftelik kıyma4 uzun patlıcan
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI:
- Küçük küçük doğradığınız soğan ve baharatları kıymaya ekleyip iyice yoğurun. Vaktiniz varsa bir gece önceden, vaktiniz yoksa yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Patlıcanların sap kısımlarını kesin. İyice yıkayın.
- Her bir patlıcanı iki parmak kalınlığında halka halka doğrayıp, tuzlu suda 15 dk bekletin.
- Kıymadan çok kalın olmayan köfteler hazırlayın. Çöp şişlere bir patlıcan, bir köfte geçirip, bir tüm patlıcan bitinceye dek bu işlemi tekrarlayın.
- Hazırladığın çöp şişleri biraz yağladığınız fırın tepsisi ya da borcama dizin.
- Sıcak suda bir kaşık salçayı eritin. Tepsideki yemeğin üzerine, patlıcanların yarısından bir parmak aşağıda kalacak kadar bu suyu gezdirin.
- 180 derece ısıtılmış fırında arada bir çöp şişleri ters düz ederek patlıcanlar yumuşayıp, köfteleriniz kızarana dek pişirin.
Çok güzel görünüyor,ellerine,gönlüne sağlık.Patlıcanı çok severim..
YanıtlaSilCici pazarlar diliyorum :)
Ellerine saglik. Nefis görünüyor. Sevgiler...
YanıtlaSilTesekkur ederim sevgili Pepela, sana ve ailene de mutlu bir pazar günü dilerim, minik prensese öpücükler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nesrin'cim, sevgiler.
patlıcan kebabına bayılırım ev yapımıda olsa eminim süperdir
YanıtlaSilellerinize sağlık
Görüntü çok güzel hepimiz tariflerde damak tadımıza göre oynamalar yapıyoruz.
YanıtlaSilAfiyet olsun:)