21 Ekim 2010
Kendi tavuk bulyonunuzu kendiniz yapın
Tavuk suyunun faydaları saymakla bitmez. Üstelik çeşitli sebzelerle haşladığımız tavuk suyu, faydalanabileceğimiz birçok imkan sağlıyor. Mesela tavuk suyuna pilav, çorba gibi bir de kendi tavuk bulyonumuzu yapmak.
Tavuğu çeşitli sebzelerle haşladıktan sonra tel süzgeçten geçiriyorum. Tavuk suyuna karabiber, biraz kırmızı biber, kekik, nane ve tuz gibi aklınıza gelebilecek ve sevdiğiniz her türlü baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra, benim yaptığım gibi buz kalıplarına paylaştırıp buzlukta dondurun. Yapacağınız yemeklerde hazır bulyon yerine, ev ortamında hazırladığınız doğal bulyonunuzu kullanın. Bu yöntemi annemden öğrenmiştim ve senelerdir de yaparız. Ve inanın, evde yapılmış bulyonun tadını hazır bulyonlarda bulamıyorsunuz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok güzel ve sağlıklı bir fikir,çok teşekkürler canım..Denicem inşallah..Mutlu günler dilerim...
YanıtlaSilZeliha'cim denedikten sonra dusuncelerini benimle de paylasirsan sevinirim. Sana da mutlu gunler canim.
YanıtlaSilesracım çok iyi fikirmiş bende denemek istiyorum.
YanıtlaSil40 yıl dusunsem aklıma gelmezdı harıka bır fıkır kesınlıkle yapacagım
YanıtlaSilbenimde ne zamandır aklımda...suyunu hemen kullanıp bitiriyorum..aslında biraz atsam buzluğa ne güzel olur...
YanıtlaSilellerine sağlık..